داروهای نیروزاومکمل های ورزشی غیر مجازتهدیدی بزرگ برای سلامت جوانان و ورزشکاران

دلایل مساله مصرف دارو های نیروزاومکمل های ورزشی غیر مجاز در برخی از ورزشکاران بحث ریشه دار و عمیقی است که متاثر از عوامل مختلف فرهنگی ،اجتماعی،اقتصادی وروان شناسی است.

رئیس دبیر خانه کار گروه سلامت وامنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتگو ی زنده رادیویی امروز سه شنبه مورخ1402/10/19ودر برنامه راه تندرستی در این خصوص به نکات قابل تامل زیر پرداختند:

در سالهای اخیر به موازات حرفه ای شدن ورزش و وسوسه شهرت  ناشی از کسب مدال  و مقام در نمایش ،رواج رفتارهای غیر اخلاقی ورزشی واز جمله سوء استفاده های دارویی نیز بیشتر شده است.دکتر حسین بیگلری  اظهار داشت : پدیده مذ موم و شوم دوپینگ در منافات با روح اصلی ورزش ، اخلاق وسلامت است و متاسفانه تبدیل به یک نوع ورزش عواقب محور شده است که به نظر میرسد در دوره محدودیت های کرونا موضوع دوپینگ  مخفیانه و زیر زمینی ،شدت بیشتری پیدا کرده باشد.

وی  در خصوص عوارض ایجاد شده بدلیل سوء مصرف داروهای نیروزا(دوپینگ) به افزایش میزان موارد فشار خون بالا ،کبد چرب و تا ثیر منفی بر الگوی کنترل  بیماریهای غیر واگیر وافزایش ریسک بروز بیماریهای قلبی و عروقی و تشدید خطر انواع سکته های مغزی اشاره کردو گفت: افزایش خشونت ورفتارهای پرخاشگرانه ، بروز بیماریهای روحی وروانی مانند افسردگی،طلاق و رفتارهای ناهنجار در جامعه و تاثیر منفی بر الگوی سلامت روان جامعه بعنوان یک آسیب  اجتماعی و فرهنگی واختلال وسیع هورمونها و تشدید بروز برخی از نارسایی ها و  سرطان های ارگان های  حیاتی بدن (کبد،کلیه) نیز از دیگر عوارض است .به گفته وی انواع عوارض اسکلتی ، پوستی و گوارشی ، نازایی و ناباروری در مردان و زنان (تهدیدات جمعیتی)  انسدادشریانهای ریوی (احتمال بیشتر لخته شدن خون و عوارض پیشرفته عروقی) و متاسفانه مرگ زود رس افراد زیر 40سال ...از دیگر عوارض ایجاد شده  بدلیل سوءمصرف  داروهای نیروزاست.

ایشان توضیح دادند که معمولا ورزش سالم در یک روند مستمر و تدریجی و با تحت نظر بودن بوسیله پزشک ومربیان مجرب ورزشی باعث تغییر ظاهر ورزشکار به شکل بهتر از قبل میگردد و افرادی که میخواند بوسیله مصرف داروهای نیروزا و یا مکمل های ورزشی غیر مجاز در مدت  زمان کوتاهی  به این هدف دست یابند ، بایستی آگاهی داشته باشندکه این مسئله نه اخلاقی و نه حرفه ای بوده و بلکه بسیار مخرب برای سلامتی فرد  میباشد،ودر ادامه به منش جوانمردانه وپهلوانی ورزشکاران بنام ومفاخر ورزشی اشاره نموده وگفتند آنچه باعث شهرت ما ندگار ایشان در طول سالیان مدید گشته اخلاق ورزشی قبل هر گونه مدال و یا افتخارات دیگر بوده وجوانان ما بایستی با الگو گرفتن از این مفاخر، مسیر صحیح رسیدن به تعالی ورزشی را طی نمایند .

دکتر بیگلری همچنین در پایان این برنامه ضمن تاکیدمجدد  براهمیت این موضوع بعنوان یک تهدید بزرگ سلامتی برای جوانان  نوجوانان و ورزشکاران ، به سولات پیامکی وتلفنی مخاطبان نیز پاسخ مناسب ارائه دادند.

۱۹ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۱۹