سالمند را یک نعمت در خانواده بدانیم ، از تجربیات آنها بهره بگیرید و آنها را تنها نگذاریم

دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه زنده کشوری سلامت سالمندان از شبکه سراسری سلامت و به میزبانی مرکز کرمانشاه در خصوص سالمندی سالم گفت سبک زندگی انسان از دوران کودکی ، نوجوانی و میانسالی مهم است و می تواند در سالمندی سالم تاثیر گذار باشد .

برای اینکه به مرحله سالمندی سالم برسیم لازم است تحرک کافی ، تغذیه سالم ، کنترل استرس و عدم استعمال دخانیات را رعایت کنیم در غیر این صورت حالتی بیمارگونه در سالمندی را تجربه خواهیم کرد.

وی افزود سازمان جهانی بهداشت ۶۵ سالگی را آغاز سالمندی در نظر گرفته است و از 60 سالگی به بعد را شروع پیش سالمندی تعریف می‌کند .

در سن سالمندی میزان تمرکز و حافظه فرد پایین می آید و حفظ سلامت اجتماعی سالمند که فعالیت اجتماعی و استقلال داشته باشد بسیار حائز اهمیت است .

دکتر حسین بیگلری گفت با توجه به احتمال خطر افسردگی در سالمندان همه افراد خانواده در قبال سالمند باید احساس مسئولیت اجتماعی داشته باشند اما رعایت اعتدال و حفظ آرامش و حریم سالمند  نیز باید رعایت شود .

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه افزود میزان سرانه مطالعه در سالمندان بایستی افزایش پیدا کند.

در مورد سلامت اجتماعی ، روحی و روانی سالمندان همه ما مسئولیت داریم اما ضروری است امکانات اولیه رفاهی شهری مانند سرویس بهداشتی و محیط آرامش بخش در پارک ها  توسط شهرداری ها تامین شود تا در راستای تکریم سالمندان گرامی اقدامات عملیاتی انجام داده باشیم .

پوشش بیمه‌ای در سنین سالمندی به دلیل افزایش بروز بیماری‌ها نیز حائز اهمیت است .

وی ضمن تاکید بر تغذیه سالم سالمندان گفت نمک و شکر دو سم برای سالمندان محسوب می‌شوند استفاده از سبزیجات تازه و سالم ، میوه جات ،مصرف مایعات و آب حایز اهمیت است.

دکتر بیگلری خاطر نشان کرد بزرگترین خطری که سالمند را تهدید می‌کند خطر سقوط و زمین خوردن است.

یکی از مهم ترین مسائلی که دغدغه یک سالمند است که حداقل استقلال مالی  داشته باشد و بیم مسائل مالی را نداشته باشد.

سالمند را یک نعمت در خانواده بدانیم از تجربیات آنها بهره بگیرید و آنها را تنها نگذاریم .

و در خاتمه گفت سلامت سالمندان از بعد جسمانی ، روحی ، اجتماعی و معنوی حایز اهمیت است .