اخبار

پیشگیری و مراقبت از بیماریها در سال 1401

پیشگیری و مراقبت از بیماریها در سال 1401

 

دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه تلویزیونی زنده خانه مهربانی شبکه زاگرس با موضوع پیشگیری و مراقبت از بیماری ها در سال 1401 گفت: موضوع سلامت مبحث گسترده‌ای است که همه ابعاد جسمی ، روحی ، اجتماعی ، روانی و معنوی را شامل می شود. در سلامت اجتماعی باید رعایت حقوق شهروندی و حقوق دیگران را مد نظر قرار دهیم در هنگام رانندگی خود و دیگران را در معرض خطرات تصادفات مرگبار قرار ندهیم.
وی در خصوص تغذیه در طول سفر گفت : سلامت و امنیت غذایی یکی از ارکان مهم حفظ سلامت در جامعه است .در طول دو سال اخیر که شاهد موج های کرونا بودیم اما خوشبختانه با انجام واکسیناسیون گسترده در حال حاضر این بیماری فروکش نسبی پیدا کرده است و با آغاز سفر های نوروزی هر چند به طور مداوم از رستورانها و مراکز توزیع غذا بازدیدهای بهداشتی به عمل می‌آید اما مردم عزیز نیز از رستوران های معتبر و دارای کارت بهداشتی معتبر استفاده کنند.
وی تاکید کرد گوشت را از مراکز مجاز مورد تأیید سازمان دامپزشکی تهیه کنیم و از خرید گوشت های بین جاده‌ای جهت پیشگیری از خطر انتقال بیماریهای تب مالت و تب کریمه کنگو اکیداً خودداری شود.
دکتر حسین بیگلری افزود جهت پیشگیری از مسمومیت های غذایی سبزیجات و میوه ها طی فرایند گندزدایی و انگل زدایی شستشو و سپس  استفاده شوند .
 رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی گفت اگر کودکی اضافه وزن دارد بایستی با توجه هدایت والدین در ایام نوروز مصرف فست بود، نوشابه، شکر، نمک و همچنین مدت زمان استفاده از فضای مجازی را بسیار کاهش دهند چرا که  افزایش اضافه وزن در آینده و خطر قرار گرفتن در معرض بیماری‌هایی نظیر دیابت ، کبد چرب و بیماریهای قلبی عروقی وجود دارد که مخاطرات جدی سلامت برای کودکان را در آینده به همراه دارد.
وی افزود خواب نامنظم و بی تحرکی، ریسک افزایش بیماریهای روحی -  روانی را نیز افزایش می دهد. در ایام نوروز خواب مناسب شبانه و خوراک سالم برای حفظ سلامتی اهمیت ویژه ای دارد.
 برخی سبزیکاری های غیر مجاز کشاورزی در حاشیه رودخانه ها انجام می شود که با استفاده از سمومی که حاوی فلزات سنگین می باشد آبیاری شده است  این سموم در تار و پود سبزیجات و صیفی جات نفوذ پیدا کرده و آنها را آلوده می‌کند هرچند بازرسان بهداشت در کنار سایر ارگانهای ذیربط نسبت به معدوم سازی این سبزیجات اقدام می کنند اما نقش مشارکت  فعال مردم، خبرگان و نخبگان جامعه در اطلاع رسانی بسیار حائز اهمیت است .
دکتر حسین بیگلری در ادامه گفت نوبرانه های بهاری در استان مانند کنگر، ریواس ، شنگ و پغازه که البته برای سلامتی معده و دستگاه گوارش  مفید هستند،  اما این گیاهان خود روی بهاری نیز نیازمند شستشوی بهداشتی و پختن قبل از مصرف است.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی افزود مسئله قارچ‌های خود رو هر ساله در فصل بهار اتفاق می‌افتد که ممکن است این قارچ ها، حاوی سم خطرناک  سم آمانیتا باشند .خوشبختانه قارچ های بهداشتی به وفور از دسترس است که با طی فرآیندهای سالم سازی تهیه می شود.  قارچهای سمی  را نمی‌توان از ظاهرش تشخیص داد و اکیدا توصیه می‌شود از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت اجتناب شود.
دکتر حسین بیگلری  همچنین گفت جهت حفظ سلامت اجتماعی برقراری روابط اجتماعی مناسب، تغذیه سالم ، بهره مندی از طبیعت بهار، پیاده‌ روی و ورزش سالم البته با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بیماری کرونا  توصیه می شود. لبخند سلامت را به عزیزانمان هدیه دهیم.
در در گیر و دار بحران کرونا فشارخون بالا و دیابت را فراموش نکنیم و خیلی از افراد مبتلا به فشارخون و دیابت هستند ، مصرف نمک و شکر را به حداقل برسانیم در ایام نوروز در مصرف شیرینی، شکلات و آجیل زیاده‌روی نکنیم و نمک و شکر را به عنوان دو سم سفید بشناسیم.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی در خاتمه گفت یکی از ابعاد بسیار مهم سلامت انسان سلامت اجتماعی و فرهنگی است، فضای سبز را به عنوان یک نعمت الهی بدانیم و اگر قرار است از طبیعت استفاده کنیم زباله ها را در طبیعت رها نکنیم . روز طبیعت در پیش است با فرهنگ خوب این روز را برگزار کنیم و همچنان مراقبت های بهداشتی و دستورالعمل های پیشگیری  ازکرونا را جدی بگیریم. 

 


۹ فروردین ۱۴۰۱ ۱۳:۲۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید