اخبار

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه : اوضاع بیماری کرونا در اکثر نقاط جهان بحرانی است و در شرایط بحرانی هم همه باید مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه : اوضاع بیماری کرونا در اکثر نقاط جهان بحرانی است و در شرایط بحرانی هم همه باید مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند

 

   دکتر حسین بیگلری رییس دبیرخانه کارگروه سلامت وامنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی  کرمانشاه در خصوص آخرین نکات بیماری کرونا در برنامه زنده تلویزیونی بازتاب در مورد اهمیت واکسن کرونا گفت

اوضاع بیماری کرونا در کشور و استان در حال حاضر بحرانی است وکرونا به شدت در حال جولان دادن است و نیاز به همدلی و مشارکت همه دارد.

 وی گفت در حال حاضر اوضاع مانند شرایط جنگی است و باید خیلی بیماری را جدی بگیریم ولازم است مرتباً و به صراحت باید در خصوص خطرات کرونا و اهمیت تزریق واکسن صحبت شود.

وی افزود در شرایط فعلی علائمی مانند سرفه، عطسه، گلودرد و کوفتگی بدن را باید علائم احتمالی ابتلا به کرونا بگذاریم مگر اینکه خلافش ثابت شود وی افزود تزریق واکسن ارتباطی  به حساسیت به پنی سیلین ندارد 

مگر درموارد خیلی محدود که خود فرد به واکسن حساسیت داشته باشد.

هر نوع اجتماعات می تواند ریسک به خطر انداختن جان دیگران را داشته باشد. تردد سالم با وسایل حمل ونقل عمومی نیز حایز اهمیت ویژه است.

وی بیماران مبتلا به کرونا را به سه دسته تقسیم کرد و گفت دسته اول  بیماران دارای علائم نیازمند به قرنطینه و استراحت در منزل و مصرف مایعات فراوان دارند.

 دسته دوم کسانی که دارای علائم بیماری می شوند باید به پزشک مراجعه کنند ودسته سوم کسانی که علائم شدید دارندباید به درمانگاه و مراکز درمانی 16 ساعته مراجعه کنند تا بار بیمارستانها نیز افزایش پیدا نکند.

دکتر بیگلری گفت برای تزریق دوز دوم واکسن ایده‌آل آن است که در همان زمان اعلامی تزریق شود.

تنها راهی که سازمان بهداشت جهانی و همه کشورها برای مهار بیماری کرونا ارائه می دهند تزریق واکسن ، استفاده از ماسک همراه  با رعایت پروتکل های بهداشتی است .

واکسن ویروس کشته شده است و باعث بیماری نمی شود، کسانی که مبتلا به  کرونا می شوند یک ماه بعد از زمان بهبودی واکسن بزنند.

متاسفانه ویروس جهش یافته نوع دلتاست و اهمیت آن در بستری شدن و قابل انتقال تر شدن ویروس است .

وی افزود واکسنها درصدی ایمنی رادر بدن  ایجاد می کنند که بسته به ژنتیک هر فرد دارد اما می تواند از موارد شدید بیماری وخطر مرگ فرد جلوگیری کند و زنجیره انتقال بیماری را در جامعه کنترل کند.

دکتر بیگلری خاط نشان کرد الزاماً لازم نیست همه افرادی که کرونا میگیرند سی تی اسکن ریه انجام دهند مگر به نظر پزشک  معالج چرا که علاوه بر هزینه مالی واقتصادی مضرات زیادی برای سلامتی فرد در آینده دارد.

نوع جدید دلتا قابلیت سرایت بیشتری دارد تا حد ممکن در جاهای شلوغ قرار نگیرید،  سفر نروید و در صورت لزوم از ماسک های با قابلیت بالاتری استفاده کنید.

سازمان بهداشت جهانی تنها گروه دارای محدودیت را برای تزریق واکسن را مادران باردار عنوان می کند که برای تزریق واکسن نیازمند مشورت با پزشک متخصص عفونی می باشند.

وی در خاتمه گفت اوضاع  بیماری کرونا در اکثر نقاط جهان بحرانی است و در شرایط بحرانی هم همه باید مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند.

بهترین گزینه این است که در این شرایط مراقب خود، خانواده و دوستان و عزیزانمان باشیم.

۱ شهریور ۱۴۰۰ ۱۴:۰۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید