نشست مشترک در خصوص جلسه نهایی اولویت بندی پروژه های سند سلامت بیماریهای غیر واگیر و سلامت سالمندان استان کرمانشاه تشکیل شد

در تاریخ بیست وپنجم شهریور ماه  نشست مشترک در خصوص جلسه نهایی اولویت بندی پروژه های سند سلامت بیماریهای غیر واگیر و سلامت سالمندان استان با حضور  آقای مهندس نجفی مهر مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و رئیس شورای پیام گزاران سلامت استان، مدیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی و مسئول برنامه سلامت سالمندان در دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید.
در این نشست ابتدا دکتر بیگلری بضمن خیر مقدم به حضار برنامه های ابلاغی وزارت بهداشت و تعیین کننده های سند بیماری غیر واگیر و سالمندان توضیحاتی ارائه دادند.

در ادامه مهندس نجفی مهر عنوان کرد امتیاز بندی با خرد جمعی و نظر اعضا خواهد بود و موضوعاتی که لازم است پیگیری شود در کارگروه اجتماعی مطرح می گردد.

وی  افزود با عنایت به اینکه اقدام در  خصوص همکاری‌های بین بخشی از الزامات قانونی  می باشد باید بتوانیم  ضمن افزایش همکاری  های بین بخشی ، اثر بخشی مداخلات را نیز ارتقا بخشیم ..

در ادامه  دکتر رضایی رئیس اداره تامین و ارتقای سلامت دبیرخانه در خصوص  اقدامات و مداخلات موثری که بایستی  صورت گیرد عناوین ، اولویت‌ها و مداخلات مورد نیاز ارائه مطلب نمودند.

دکتر رضایی ضمن اشاره به برگزاری وبینار کشوری مورخ 99/4/23 با حضور روسای محترم ادارات غیر واگیر و سلامت سالمندان و دبیرخانه شورای عالی وزارت و درخواست تقویت و جلب مشارکت بین بخشی و مردم جهت استقرار و تدوین و تکمیل سند سلامت بیماری غیر واگیر و سالمندان پرداخت و عنوان نمود ند که حداقل 5 عنوان اولویت دار قابل مداخله مرتبط با همکاری بین بخشی و مشارکت مردمی ( سمن ها وغیره ....) با حضور کارشناسان  حاضر در جلسه و روسای شورای پیام گزار سلامت و خانه مشارکت مردم  تعیین گردد وضمن رتبه بندی  عناوین ، پروژه های منتخب در فرم شماره 2 تعریف شده و حداقل 3 پروژه بین بخشی و  3 پروژه با مشارکت ساختار های مردم نهاد جهت بیماری غیر واگیر و سلامت سالمندان نهایی وتدوین گردد و اعضا بر اجرای پروژه های مذکور طبق فرم شماره 3 نظارت و پایش لازم را به عمل آورند.

سپس اولویت بندی مداخلات همکاری بین بخشی و مشارکت مردمی در حوزه های بیماریهای غیر واگیر و سلامت سالمندان  توسط اعضا جلسه در برگه های مربوطه انجام شد.

اولویت ها بر اساس نظرسنجی  و خرد جمعی  کارشناسان هر حوزه انتخاب گردید.

در ادامه  مقرر شد حمایت مقتضی از سوی  دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری برای گروه سالمندان صورت گیرد.
همچنین با حمایت استانداری برنامه های آموزشی در زمینه  شیوه زندگی سالم در سالمندی صورت گیرد.
طرح وفا ( واحد فراغت ارشد ) در حوزه سلامت سالمندان در استانداری ارائه و در کارگروه‌ها مورد پیگیری قرار گیرد.
همچنین مقرر شد تسهیل در ارائه خدمات به سالمندان مورد توجه ویژه در بانک‌ها و غیره صورت گیرد جلب حمایت با حمایت استانداری و کلیه ادارات  هم چنین تقویت فعالیت در کلینیک سالمندان جهت ذینفعان صورت گیرد .

در این نشست مقرر شد متخصص طب سالمندان  تعدادی از پزشکان عمومی را جهت  شایعترین اختلالات  مزمن پزشکی گروه سالمندی  ( درمان بیماری های پر فشاری خون ، دیابت ، آرتروز ، اختلالات خواب و بیماری های اعصاب و تداخلات دارویی و ...) مورد آموزش قرار دهد توسط حوزه دانشگاه علوم پزشکی به صورت دوره‌ای این باز آموزی ها استمرار یابد.
همچنین صدا و سیما با محتوای آموزشی و سلامت که توسط معاونت بهداشتی ارائه و در اختیار قرار می‌گیرد و آموزش‌های لازم را ارائه دهد .