مضرات استفاده از مواد نیروزا و مکمل‌های ورزشی در کمین ورزشکاران

دکتر حسین بیگلری، رئیس دبیرخانه تخصصی کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در برنامه زنده تلویزیونی راه مهربانی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی به‌عنوان دیده‌بان سلامت وظیفه صیانت از سلامت مردم را برعهد دارد.

به گزارش پایگاه دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر بیگلری گفت: گزارش‌های متعددی از عوارض مصرف مواد نیروزا در جوانان داریم که علت آن بد‌آگاهی یا عدم آگاهی است.

وی افزود: آگاهی والدین و خانواده‌ها در سلامت جوانان نقش مهمی دارد. لزوما هر ورزشکاری نیاز به مصرف پروتئین و مکمل های نیروزا ندارد و صرفا برای گروه معدود، در صورت ضرورت با تجویز پزشک و مشاور تغذیه از داروخانه تهیه شود.

دکتر بیگلری گفت: عوارض این مکمل‌ها در آقایان و بانوان در معرض خطر سوءمصرف مواد نیروزا به سه دسته کوتاه‌مدت، میان‌مدت و دراز‌مدت تقسیم می‌شود. فشار خون بالا، بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی، سرطان کبد، ریزش موی سر، عوارض روحی و روانی، به هم ریختن ساختار پوست و خطر ناباروری و عقیمی از عوارض مصرف این مکمل‌های نیروزا می‌باشد.

وی در پایان گفت: همه ما در تامین، حفظ و سلامت جوانان و ورزشکاران مسئول هستیم.