از ابتلا به عفونتهای تنفسی فصلی پیشگیری کنید

دکتربیگلری رییس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت وامنیت غذایی دانشگاه در گفتگو با شبکه استانی زاگرس در خصوص پیشگیری از ابتلا به عفونتهای تنفسی با اولویت آنفولانزا گفت مهمترین اصل در کنترل و جلوگیری از انتشار عفونتهای تنفسی از سرماخوردگی تا شدید ترین حالت آن که آنفولانزا است تمرکز بر اصل پیشگیری با رعایت اصول صحیح بهداشت فردی و عمومی است.

وی گفت در مرحله اول کسانی که دچار بیماری تنفسی می شوند با استراحت در منزل ، مصرف مایعات بیشتر ، خودداری کردن از دست دادن و روبوسی کردن با دیگران وعدم حضور در اماکن تجمیعی نظیر مدارس ، دانشگاهها و... از انتشار بیماری به افراد سالم جلوگیری کنند .

در هنگام عطسه کردن با قسمت داخلی بازو و آرنج از انتشار قطرات تنفسی در محیط جلوگیری کنند .

وی افزود شستشوی مکرر دستها با آب و صابون از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دکتر حسین بیگلری در ادامه گفت گروههای در معرض خطر شامل سالمندان ، زنان باردار ، کودکان ، بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن قلبی ، عروقی ، تنفسی ، ریوی ، کلیوی ودیابتی نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا اقدام نمایند، اگرچه تلقیح واکسن برای همه افراد ضرورتی ندارد.

وی در خاتمه تاکید کرد از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها وکورتن ها نظیر دگزامتازون در هنگام بروز عفونتهای تنفسی خودداری گردد.